Mikler Roland tartalék lesz második olimpiáján

A magyar férfi kézilabda-válogatottban Mikler Roland kapus csak tartalék lesz a párizsi olimpián, amint azt Chema Rodríguez szövetségi kapitány bejelentette.

A magyar szövetség közösségi oldalán közzétett videóban Rodríguez elmondta, hogy a 20 fős keretből Krakovszki Zsolt, Krakovszki Bence és Szöllősi Szabolcs maradt ki. Mikler mellett Rodríguez Álvarez Pedro és Hanusz Egon is tartalék szerepet kapott, de a kapitány szerint ez még változhat, mivel három cserelehetőség áll rendelkezésre az olimpián, bár a csere után a lecserélt játékosnak haza kell térnie.

A párizsi olimpia kézilabdatornáján a csapatok 14 játékosból és három tartalékból állnak majd, utóbbiak a versenyfalun kívül, szállodában szállnak majd meg. Chema Rodríguez szerint a keretszűkítés nehéz döntés volt, különösen azért, mert az érintett játékosok részt vettek az idei Európa-bajnokságon és az olimpiai selejtezőn is. A spanyol edző büszke a csapatra, mert a játékosok megértették és elfogadták a döntést.

Mikler, aki 40 éves, nem vett részt a januári Európa-bajnokságon, ahol a magyar válogatott az ötödik helyen végzett. A válogatott jövő szombaton kezdi meg a felkészülési mérkőzéseit, először Győrben a szlovénok ellen, majd Stuttgartban a németek és a japánok ellen lépnek pályára. Az olimpiai tornát július 27-én kezdik Egyiptom ellen, amelynek edzője Juan Carlos Pastor. A magyar csapat célja, hogy továbbjusson a nyolc közé, mint ahogy a tokiói olimpián is sikerült.

A válogatott keretében szerepel Bartucz László és Palasics Kristóf kapusként, továbbá többek között Ancsin Gábor, Lékai Máté, Bánhidi Bence és Bóka Bendegúz is megtalálható a játékosok között.