Magyar Péter kemény üzenetet küldött Gulyás Gergelynek és válaszolt Friderikusz Sándor kritikáira

Magyar Péter, a TISZA párt alelnöke, egy Facebook-bejegyzésben válaszolt Gulyás Gergely korábbi megjegyzéseire, és reagált Friderikusz Sándor állításaira is. Az alelnök a kormányinfón elhangzottakra és a médiaszemélyiség nyilatkozatára is reagált, ahol saját neve több kontextusban is felmerült.

Hétfő délelőtt a rendkívüli kormányülésen Gulyás Gergely is szóba hozta Magyar Péter diszkóbotrányát, amely szerinte nem csak közszereplőhöz méltatlan, hanem minden jóérzésű embertől távol álló cselekedet. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, hogy az eset a hatóságokra tartozik, nem a kormányra.

Magyar Péter nem hagyta szó nélkül Gulyás Gergely megjegyzéseit. Facebook-bejegyzésében így fogalmazott: "Hallod-e te Gulyás Gergő, látom a kormányinfón a bulizási szokásaimmal foglalkozol és visszhangzod a saját propagandátok aljas hazugságait." Az alelnök hozzátette, hogy ő eddig nem akart a miniszter bulizási és egyéb szokásaival foglalkozni, de ha Gulyás Gergely szeretné, akkor változtathatnak ezen, és Magyar Péternek még hazudoznia sem kellene.

A politikus személye kapcsán Friderikusz Sándor is megszólalt, aki a Friderikusz Podcast 99. adásában válaszolt a nézői kérdésekre. Egyik néző, Berceli Máté érdeklődött, hogy miért nem készít interjút Magyar Péterrel, tekintettel arra, hogy a műsorvezető már több adásban is foglalkozott vele. Friderikusz őszintén bevallotta, hogy bár eleinte kacérkodott a gondolattal, a TISZA Párt alelnökének riporterekkel szemben tanúsított tiszteletlen magatartása miatt elveszítette a kedvét az interjúhoz. A műsorvezető szerint Magyar Péter egyre ingerültebb a neki nem tetsző kérdéseket feltevő emberekkel.

Friderikusz azonban nem zárta ki a jövőbeli lehetőséget, hangsúlyozva, hogy ha úgy látja, Magyar Péter hajlandó tisztelettel viszonyulni a kérdezőihez és érdemi párbeszédet folytatni, akkor nem lenne ellenére a találkozás. A műsorvezető szerint a kölcsönös tisztelet a minimum kiindulópont egy ilyen beszélgetéshez.