Tízéves fiú száguldozott lopott autóval egy minneapolisi játszótéren

Egy tízéves fiú Minneapolisban ellopott egy autót, és egy játszótér mellett száguldozott vele, ami komoly aggodalmat keltett a helyi hatóságok körében.

Szeptember 20-án a rendőrséget riasztották a minneapolisi Nellie Stone Johnson Általános Iskolához, miután egy autó többször is áthajtott a környékbeli forgalmas játszótéren. A járművet végül az iskola személyzete állította meg, és kiderült, hogy egy tízéves fiú ült a volán mögött. Szerencsére az eset során senki sem sérült meg.

A fiút a rendőrség letartóztatta, és a Hennepin megyei fiatalkorúak fogdájába szállították. A hatóságok szerint a fiú korábban is ismert volt a rendőrség előtt, mivel már kétszer letartóztatták autólopással kapcsolatos bűncselekmények miatt, és több mint 12 ügyben gyanúsítottként szerepel, beleértve a rablást és a veszélyes fegyverrel elkövetett támadást is.

Brian O'Hara, Minneapolis rendőrfőnöke szerint a fiú esete egy nyugtalanító trend része, ahol a fiatalkorú elkövetők életkora egyre alacsonyabb. Hangsúlyozta, hogy a család együttműködik a hatóságokkal, és már korábban is segítséget kértek gyermekükkel kapcsolatban. Mary Moriarty, a Hennepin megyei ügyész sürgős cselekvésre szólított fel a problémás fiatalok összetett szükségleteinek kezelésére.

A rendőrség szerint a fiút korábban már legalább kétszer letartóztatták autólopással kapcsolatos bűncselekmények miatt. Emellett több mint 12 ügyben gyanúsítottként szerepel, a rabláson át egészen fegyverrel elkövetett támadásig. A minneapolisi rendőrfőnök, Brian O'Hara elmondta, hogy a család együttműködik a rendőrséggel, és segítséget kértek a fiukkal való munkához. Mary Moriarty, Hennepin megyei ügyész hivatala közleményt adott ki, amelyben "sürgős és azonnali cselekvésre" szólított fel a látszólag problémás fiatalok "összetett szükségleteinek" kezelése érdekében.