Thiago Alcantara befejezi pályafutását

Thiago Alcantara, a Liverpool spanyol középpályása, aki korábban a Barcelona és a Bayern München színeiben is megfordult, bejelentette visszavonulását a profi labdarúgástól.

A 33 éves játékos szerződése a Liverpool csapatával július elsején járt le, és úgy döntött, hogy nem folytatja pályafutását más klubnál. Thiago Alcantara a Barcelona, a Bayern München és a Liverpool egykori középpályása, aki szenvedélyesen szerette a játékot, most új fejezet előtt áll a labdarúgásban, miután néhány hónapot tervezgetéssel töltött.

Thiago karrierje során számos sikert ért el, többek között hét bajnoki címet nyert a Bayern München csapatával, valamint Bajnokok Ligáját is megnyerte velük. A Liverpoolhoz négy évvel ezelőtt csatlakozott, de az utóbbi időben sérülések hátráltatták, és a legutóbbi szezonban derékproblémák miatt hosszabb időt kellett kihagynia.

A spanyol középpályás a Poolban összesen 98 alkalommal lépett pályára, és a csapat korábbi német menedzsere, Jürgen Klopp is elismerően nyilatkozott róla, mondván, hogy Thiago olyan tehetséggel rendelkezik, amely lehetővé tenné számára, hogy a világ bármelyik csapatában megállja a helyét.