Törökország izgalmas meccsen győzte le Ausztriát a foci-Eb nyolcaddöntőjében

A németországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének utolsó mérkőzésén Törökország 2-0-ra legyőzte Ausztriát, így bejutott a legjobb nyolc közé. Merih Demiral már a találkozó elején, az 1. percben megszerezte a vezetést, majd a második félidőben ismét ő volt eredményes. A törökök vasárnap este Hollandia ellen folytatják a küzdelmet a negyeddöntőben.

Az első percekben mindkét csapat nagy erőbedobással kezdett, és már az első másodpercekben helyzetbe kerültek az osztrákok. Azonban a törökök válasza gyors volt, Demiral kihasználva egy szerencsés pattanást, megszerezte a vezetést. A 57. másodpercben szerzett gól a nyolcaddöntők leggyorsabb találata volt, bár a csoportkörben Albánia még ennél is hamarabb, 23 másodperc alatt szerzett gólt az olaszok ellen.

Az osztrákok nem adták fel, többször is közel kerültek az egyenlítéshez, de a török védelem és kapus, Mert Günok állta a sarat. A második félidő elején Demiral fejes góljával növelte az előnyt, de az osztrákok továbbra is küzdöttek, és Michael Gregoritsch szépített egy szöglet után.

A mérkőzés hajrájában az osztrákok mindent egy lapra feltéve támadtak, de Günok több fontos védéssel is hozzájárult a török sikerhez. A török szurkolók zavarni próbálták az osztrákokat sípokkal és a pályára dobált söröspoharakkal, amelyek közül egy el is találta Marcel Sabitzer fejét.

A negyeddöntőben Törökország a románokat búcsúztató Hollandiával mérkőzik meg szombat este 21 órakor. A többi párosítás: Spanyolország-Németország pénteken 18 órakor, Portugália-Franciaország pénteken 21 órakor, valamint Anglia-Svájc szombaton 18 órakor kerül megrendezésre.