Brit műsorvezetőnő ellen tervezett bűncselekmény: bűnösnek találták a férfit

Bűnösnek találták Gavin Plumboth, a biztonsági őrt, aki elrablásra, megerőszakolásra és gyilkosságra készült Holly Willoughby, a This Morning egykori műsorvezetője ellen. A vádlottat, aki korábban már emberrablási kísérletért volt elítélve, sírva fogadták a hírt, hogy július 12-én fogják elítélni.

A chelmsfordi bíróság nyolcnapos tárgyalás után találta bűnösnek a 37 éves Gavin Plumboth, aki a vádak szerint egy "tökéletes fantáziát" akart megvalósítani, amelyhez szükséges eszközöket is beszerezte. Plumb az interneten egy beépített amerikai rendőrnek fedte fel terveit, aki értesítette a brit hatóságokat. A vádlott a vádakat tagadta, de a bizonyítékok alapján ítélték el.

Holly Willoughby háláját fejezte ki a beépített rendőrnek és a gyorsan reagáló Metropolitan és Essex-i rendőrségnek. Greg Wood felügyelő, az essexi rendőrség nyomozója szerint Plumb egy "megszállott magányos ember" volt, aki minden szükséges eszközt összegyűjtött ahhoz, hogy Willoughbynak komoly károkat okozzon.

Alison Morgan ügyész elmondása szerint Plumb több mint tíz éve volt megszállottja Willoughbynek, és valós szándéka volt, hogy elrabolja, többször megerőszakolja, majd meggyilkolja a műsorvezetőt. A tárgyaláson kiderült, hogy Plumb négyszáz nagy teherbírású fém kábelkötegelőt és kloroformot tartalmazó palackokat vásárolt, hogy eszméletlenné tegye Willoughbyt és férjét.

Willoughby, aki 43 éves, tizennégy év után hagyta el a This Morning műsort, miután 2023 októberében fény derült a tervezett bűncselekményekre.