A világ legbrutálisabb zabálásának fotói: még sosem látott ilyet

Az amerikai életérzés szerves részét képezik az evőversenyek, különösen a hot dog evőverseny, amely olyan népszerű, mint a szabad fegyverviselés vagy a McDonald's. Egy 39 éves chicagói férfi és egy női világrekorder is győzedelmeskedett az idei megmérettetésen.

Az evőversenyek, és különösen a hot dog evőverseny, hatalmas kultuszt élveznek az Egyesült Államokban. Idén egy 39 éves chicagói férfi, Patrick „Deep Dish” Bertoletti diadalmaskodott, aki 58 darab hot dogot evett meg mindössze 10 perc alatt a New Yorkban megrendezett versenyen. A versenyt minden évben július 4-én, az amerikai függetlenség napján rendezik meg.

Patrick csak azért nyerhetett, mert a korábbi rekorder, Joey „Jaws” Chestnut, aki 2021-ben 76 hot dogot evett meg 10 perc alatt, nem vett részt az idei versenyen a szponzorával való összeveszés miatt.

A női kategória győztese Miki Sudo lett, aki tizedik alkalommal nyerte el a győztesnek járó díjat, 10 perc alatt 51 hot dog fogyasztásával, ezzel új világrekordot állítva fel. Sudo korábbi rekordja 48 hot dog volt, amit idén sikerült megdöntenie, így 14 másik versenyzőt utasított maga mögé.

A versenyre a versenyzők több mint egy tucat amerikai államból és öt kontinensről érkeztek, köztük Brazíliából, Japánból, az Egyesült Királyságból, Dél-Koreából, Ausztráliából és a Cseh Köztársaságból, hogy megküzdjenek a férfi és női szakágban kínált 10 000 dolláros pénzdíjért.