„A jó hír, hogy ennél rosszabbak nem lehetünk” – nagyon megverték a francia kéziválogatottat

Felkészülési mérkőzésekből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, de azért figyelemfelkeltő eredmény született csütörtökön este, amikor Norvégia női kézilabda-válogatottja 34-22-re kiütötte a hazai olimpiára készülő, egyben címvédő francia csapatot.

Az első félidőben Olivier Krumbholz csapata még tudta tartani a lépést ellenfelével, de a félidőre már így is 15-11-es hátrányba kerültek. A második félidő elején a norvégok egy 9-2-es rohanást produkáltak, amely után már nem volt visszaút a franciák számára.

Olivier Krumbholz, a francia válogatott edzője szerint egyszerűen megvertek őket, és reméli, hogy ez a vereség a javukra válik. Óva intett mindenkit attól, hogy elméleteket gyártsanak a vereség okairól, és hozzátette: „A jó hír, hogy ennél rosszabbak nem lehetünk”.

Krumbholz vezetésével a francia női kézilabda-válogatott jelentős sikereket ért el, többek között a 2021-re halasztott olimpia mellett három világbajnoki címet és egy Európa-bajnoki aranyat is nyertek, valamint további kilenc dobogós helyezést értek el. A kapitány reményei szerint a játékosok kellőképpen felszívják magukat a két csapat szombati visszavágójára.

Egy másik, Franciaországban zajló esemény kapcsán nyomozás indult a Nestlé ellen, miután kiderült, hogy a cég Buitoni márkájú fagyasztott pizzái E. coli baktériummal fertőzöttek voltak, ami több megbetegedéshez és két gyermek halálához vezetett. A nyomozás emberölés, testi sértés, egészségre veszélyes termék forgalomba hozatala és mások veszélyeztetése miatt folyik. A botrány 2022-ben robbant ki, amikor szokatlanul sok, egyébként ritka, bakteriális alapú veseelégtelenségi esetről érkezett hír. A Nestlé egy hónappal később jelentette be, hogy visszahívja a Fraich’Up termékcsaládba tartozó pizzáit, miután kólibaktériumot találtak a tésztában. A hatóságok pár nappal később jelezték, hogy bizonyítékot találtak a kérdéses pizzák fogyasztása és a fertőzéses esetek között, és Nord megye prefektusa be is záratta az ezeket gyártó üzemet.