Békásmegyeri gyilkosság

Meggyilkoltak egy férfit Békásmegyeren, a rendőrség három gyanúsítottat vett őrizetbe. A BRFK szerint 2024. július 4-én 17 óra 50 perc körül érkezett bejelentés egy III. kerületi lakóházban holtan talált férfiról.

A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy a halált idegenkezűség okozta, ezért halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során azonban emberölés gyanúja merült fel, így az eljárás ebben a minősítésben folytatódik.

A nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály beosztottjai a VI kerületi és III. kerületi rendőrkapitányságok munkatársainak a közreműködésével július 7-én a VII. és a III. kerületben fogtak el. A gyanúsítottak között van egy 36 éves férfi, akit emberölés bűntettével, egy 40 éves nőt, akit segítségnyújtás elmulasztásával, valamint egy 49 éves férfit, akit súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítanak. A 36 éves férfi és a 40 éves nő beismerő vallomást tett, míg a 49 éves férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését. Mindhármukat őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Az áldozat, egy 51 éves festőművész, aki éjjeliőrként is dolgozott, saját lakásában találtak rá vérbe fagyva. A társasház 10. emeletéről már napok óta terjengett a szörnyű bűz, ami miatt tűzoltók törték be az ajtót. Az áldozat testét több helyen is összeszurkálták, és már napok óta halott volt, amikor rábukkantak.

A festőművész egy drogfüggő nővel kezdett kapcsolatot, aki barátaival gyakran látogatta a férfit. Hat nappal a holttest megtalálása előtt az áldozat összeveszett az egyikükkel, ami miatt rendőri beavatkozásra is szükség volt, de az illetőt végül elengedték. A szomszédok látták a férfi barátnőjét is távozni a holttest megtalálása előtt. A BRFK szóvivője szerint a nő a bántalmazott férfinál lakott, míg a másik két gyanúsított közvetlenül a gyilkosság elkövetése előtt ment fel a férfi lakására.

A történtekkel kapcsolatban a BRFK hétfő délelőttre sajtótájékoztatót hirdetett meg, ahol kiderült, hogy a gyanúsítottak közül ketten beismerő vallomást tettek, egy ember viszont tagadta bűnösségét. A fejleményekről az Index ebben a cikkben fog beszámolni.