Infarktusos hajrával repítette csúcsra a magyar váltót az Eb aranylánya

Ábrahám Minna, a júniusban megrendezett belgrádi felnőtt úszó Európa-bajnokság legeredményesebb versenyzője, aki 3–3 arany- és ezüstéremmel büszkélkedhet, most a vilniusi junior Eb-n is brillírozik. A kaliforniai USC egyetem hallgatója, miután élete második legjobb idejével megnyerte a 200 méter gyorsot, csütörtökön a magyar 4x200 méteres gyorsváltót vesztett helyzetből vezette győzelemre.

A magyar úszóváltók hosszú ideje dominálnak a junior Európa-bajnokságokon, különösen a női 4x200 méteres gyorsváltó számban, ahol a Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Molnár Dóra trió mellett bármelyik negyedik taggal is kiemelkedtek a mezőnyből – jegyezte meg a magyar szövetség (MÚSZ). Azonban a vilniusi Eb előtt Pádár betegség miatt kiesett, így a Szabó Lilla, Molnár Dóra, Jackl Vivien, Ábrahám Minna összetételű csapat nem számított esélyesnek a győzelemre.

A csütörtöki döntőben Szabó Lilla hatodik helyen indította a váltót, majd Molnár Dóra negyedik helyre hozta fel a csapatot. Jackl Vivien, a 15 éves felnőtt Európa-bajnok, a második helyre lépett előre a váltóval. Ábrahám Minna azonban még így is jelentős hátrányt örökölt, amit azonban élete legjobb részidejével ledolgozott, és végül hattized másodperces előnnyel győztesnek hozta be a magyar váltót 8:01.11 perces idővel.

A vilniusi junior Európa-bajnokságon Magyarország három nap után három aranyéremmel a dicsőségtábla második helyén áll.