Gálfi Dalma és Babos Tímea eredményei Wimbledonban

Gálfi Dalma a wimbledoni teniszbajnokság második fordulójában két játszmában kikapott az amerikai Danielle Collinstól, míg Babos Tímea párosban, Nadja Kicsenok oldalán győztesen hagyta el a pályát az elő fordulós mérkőzésen.

Gálfi Dalma csalódottan nyilatkozott a mérkőzés után, hangsúlyozva, hogy többet várt magától, de elismerte, hogy ellenfele, Collins kiválóan játszott. "Több lehetett volna ebben a meccsben, de Collins nagyon jó napot fogott ki, én pedig a szerváimat sem tudtam úgy hozni, mint az előző meccsen. A szerváim hatékonysága hiányzott leginkább, ő pedig nagyon jól ritörnözött, ebben sajnos ennyi volt" – mondta Gálfi a vereség után.

A magyar teniszező célja az volt, hogy minél tovább maradjon meccsben, de a második szettben 5:4-nél az amerikai játékos remekül fogadott, így Gálfi kiesett. "Úgy érzem ennél több van bennem, lehetett volna ez egy szorosabb meccs is, emiatt csalódott vagyok. A következő hetek programját még egyeztetjük az edzőmmel, a napokban kiderül, hol folytatom a versenyzést" – tette hozzá, jelezve, hogy a budapesti 250-es salakpályás tornán is részt kíván venni.

Babos Tímea sikerrel vette az első fordulót párosban

Babos Tímea és az ukrán Nadja Kicsenok 1 óra 26 perc alatt, két játszmában győzte le a brit Naikhta Bains és Amelia Rajecki párost, ezzel bejutottak a legjobb 32 közé. Következő ellenfeleik az amerikai Nicole Melichar-Martinez és az ausztrál Ellen Perez lesznek.

Babos pozitívan értékelt: "Jól éreztem magam a pályán, jó volt Kicsenok oldalán játszani. Hatalmas szél volt, ez azért megnehezítette a dolgunkat, annak viszont nagyon örülök, hogy két játszmában sikerült lezárni a mérkőzést. Ez egy jó kezdés volt, nagyon nehéz a sorsolásunk, de senki sem verhetetlen" – mondta Babos, jelezve, hogy bár a sorsolás nem kedvező, de bíznak a továbbjutásban.