Marozsán Fábián: A pozitívumokra koncentrálok a jövő építése érdekében

Marozsán Fábián és Vlad Cornea párosa szerdán búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokság férfi páros versenyének nyitókörében. A magyar-román kettős alig egy óra alatt kapott ki a német Andreas Mies és az ausztrál John Patrick Smith alkotta párostól. Magyarország első számú teniszezője egyesben is az első fordulóban esett ki, így számára véget ért a füves pályás szezon.

Marozsán Fábián a páros mérkőzés után elmondta, hogy a nap pozitívuma számára az, hogy egyéniben és párosban is kijutott az olimpiára, amiért nagyon hálás és büszke, hogy képviselheti hazánkat Párizsban. A teniszező négy füves pályás tornán vett részt az elmúlt hetekben, és bár nem ez a kedvenc borítása, pozitívumként említette a világelső Jannik Sinner elleni háromszettes mérkőzést Halléból, amelyből erőt merít a jövőre nézve. Marozsán bízik a következő időszak sikerében, és abban, hogy ismét elkapja a ritmust, több mérkőzést nyerjen majd.

A ranglistán elfoglalt helyzete révén részt vehetett a legnagyobb versenyeken, és kiemelte, hogy a szervája, valamint a mozgása is javult az előző évhez képest. Marozsán hangsúlyozta, hogy bár még sokat kell fejlődnie, vannak pozitívumok, amelyekre építkezhet a következő versenyeken. A párizsi olimpia előtt tervei szerint még két salakos versenyen, a hamburgi 500-as és az umagi 250-es tornán kíván részt venni.