„Nincs veszítenivalóm” – véli a Wimbledonban menetelő magyar teniszező

A felszabadult játékra törekszik a folytatásban is Gálfi Dalma, aki könnyedén jutott be a második fordulóba a wimbledoni teniszbajnokságon – írja az MTI.

A világranglistán 127. helyen álló magyar játékos, Gálfi Dalma a selejtezőből került fel a főtáblára, és kedden 6:1, 6:2-re győzte le az egyiptomi Majar Serifet a nyitókörben. "Az eredmény csalóka, mert egy Grand Slam-főtáblás első meccs sosem könnyű" – nyilatkozta Gálfi a szövetség közösségi oldalán. Hozzátette, hogy az adogatás füvön rendkívül fontos, és támadó szellemben próbált játszani.

A 25 éves sportoló elmondása szerint a salakos szezon nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, de 's-Hertogenbosch-ban elindult valami, ott elődöntőt vívott, majd a wimbledoni kvalifikációban is egyre jobban ment neki a játék, és erősödött az önbizalma. Gálfi hangsúlyozta, hogy bár sok pontot kell védenie, mivel tavaly a harmadik fordulóig jutott Londonban, igyekszik nem foglalkozni ezzel, és élvezni a játékot.

A négy magyar közül egyesben egyedüliként a 64 közé került Gálfi következő ellenfele csütörtökön a 11. kiemelt amerikai Danielle Collins vagy a dán Clara Tauson lesz. "Egyikük sem könnyű ellenfél, de bennem van már négy meccs itt és hat s'Hertogenbosch-ból, szerintem ők nem játszottak ennyit füvön" – mondta Gálfi, aki komfortosan mozog a pályán és készen áll a kihívásra. Kiemelte, hogy Collins ellen már volt szerencséje győzni Indian Wellsben, és most is nyomás nélkül szeretne játszani, mert úgy érzi, nincs veszítenivalója.

Udvardy Panna, aki kedden búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában a 17. kiemelt Anna Kalinszkaja ellen, nem az eredmény, hanem a teljesítménye miatt csalódott. A magyar teniszező elmondta, hogy a selejtezők során jól érezte magát a füvön, de a főtáblán már nagyobb volt a nyomás, és ez befolyásolta a játékát. Udvardy különleges élményként élt meg egy olyan pillanatot is, amikor mérkőzését a férfi világranglista első helyezettje, Jannik Sinner is megtekintette, aki magánéletben Anna Kalinszkaja partnere. A magyar teniszezők közül egyedüliként Gálfi Dalma jutott a legjobb 64 közé Wimbledonban.