Jákob Zoltán harcba száll a csalók ellen és búcsút int panorámás budai házának

Jákob Zoltán, a milliárdos üzletember nyilvánosan üzent a nevével és arcképével visszaélő csalóknak, miközben búcsút intett a panorámás budai házának, amelyet most lebontottak. Az álprofilok létrehozása különösen veszélyes, mivel Jákob rendszeresen jelentős összegű adományokat osztogat, így az ő nevével fémjelzett kezdeményezések iránt nagyobb a bizalom. Az egykori Nagy Ő most határozott lépéseket tesz a csalók tevékenységének megállítására, és új fejezetet nyit életében az ingatlanja ledózerolásával.

Jákob Zoltán több esetben is tapasztalta, hogy csalók az ő nevében hamis nyereményjátékokat hirdetnek. "Rám írtak többen is, hogy 'Zoli, nyertem, örülsz neki?' Mondom, mit nyertél, nem hirdettem semmilyen játékot!" – osztotta meg a Tények Plusznak adott nyilatkozatában az üzletember.

Az üzletember határozottan állítja, hogy ő személyesen adja át adományait, és sosem hirdet nyereményjátékokat. "Innen is azt üzenem mindenkinek, hogy ne dőljön be ezeknek, én nem hirdetek nyereményjátékokat, személyesen szoktam odamenni és odaadni az adományaimat. A rászorulóknak és a nem rászorulóknak is sok mindent adok, pusztán az öröm kedvéért" – hangoztatta Jákob.

Jákob Zoltán kiemelte, hogy a csalók tevékenysége a gátlástalanság magas fokát súrolja, hiszen jóhiszemű, kedves embereket vezetnek félre más arca mögé bújva. "A gátlástalanságnak vannak különböző fokozatai, de ez már majdnem kiveri a legfelső szintet. Jóhiszemű, kedves, szegény embereket más arca mögé bújva így átverni...! Hát ahhoz nem tudom, hogy lelkiismeret kell-e. Hiszek abban, hogy a karma majd ezt visszaadja nekik, és ha nem is fognak tudni róla, mi okozza azt a hatalmas veszteséget, rossz dolgot nekik, emiatt lesz" – fejezte be gondolatait.

A csalók elleni harc mellett Jákob Zoltán egy másik jelentős változást is bejelentett: ledózerolta a budai házát, ahonnan korábban a tűzijátékokat szokta nézni. "Búcsúzni jöttem. Viszlát házikó!" – írta egy videó mellé, amelyen bejelentette, hogy az egész házat le fogják bontani. "Innen néztem a tűzijátékokat. Hát, most egy darabig nem lesz" – mondta Jákob, miközben a kamera a házból nyíló panorámát mutatta, kilátással a Dunára és a pesti oldalra, Parlamenttel együtt. A bontást végző gépet ő maga is kipróbálta, és elárulta, hogy az ingatlan "sajnos nagyon sok hibája volt".