Varga Judit és Windisch László együtt a szentgyörgyvölgyi koncerten és asztaloscéget alapítottak

Komolyzenei koncerten vettek részt szombaton Varga Judit volt igazságügyi miniszter és Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke a Zala megyei Szentgyörgyvölgyön, ahol Vivaldi és Bach műveit hallgatták meg. A zaol.hu beszámolója szerint a szlovén határ melletti 361 fős község református templomában több ismert ember is megjelent a koncerten. A rendezvényen Vigh László, a térség fideszes parlamenti képviselője mondott köszöntőt, de a hallgatóságban Varga és Windisch személye képviselte a legnagyobb neveket. Vigh László köszönetet mondott a koncert előtt, valamint egy közös fotót is posztolt, amelyen feltűnik Varga Judit és a párja, Windisch László.

Ez nem az első alkalom, hogy Vargát és Windischt együtt látták. Egy január 4-ei zeneakadémiás koncerten is együtt vettek részt, ahol egy Facebook-galéria tanúsága szerint egymás mellett ültek, bár a kép márciusra már nem volt elérhető. A kettejük közötti kapcsolat jelentőségét az adja, hogy a koncert egy hónappal egy kegyelmi ügy előtt történt, amikor Varga a Fidesz EP-listavezetői posztjának várományosa volt, és Windisch az Állami Számvevőszék, a pártok gazdálkodását felügyelő szerv vezetője.

A nyilvánosság számára akkor vált egyértelművé, hogy kettejük között több lehet csupán ismerettségnél, amikor egy olvasó lefotózta őket kéz a kézben egy luxusszálló bárjában márciusban, az Operával szemben. Azóta további fejlemények is történtek a páros életében, ugyanis Picidae Famíves Kft. néven asztaloscéget hozott létre Varga Judit és párja, Windisch László június 21-én. A cég főtevékenységének az „egyéb bútor gyártása” opciót jelölték meg, 5 millió forintos jegyzett tőkével indították útjának. Székhelynek Windisch címét jegyezték be, az ügyvezető viszont Varga Judit. Az Opten szerint Vargáék iroda- és konyhabútorok készítését is tervezik, mivel ezeket a tevékenységeket is regisztrálták.

Windischnek 2020 óta van asztalos végzettsége, Varga azonban csak nemrég iratkozott be egy képzésre. A volt igazságügyi miniszter erről a Hajdu Péternek adott emlékezetes interjújában beszélt: „Ha ez az egész őrület, ami itt most zajlik, engedi azt a szabad szellemi kapacitást nekem, hogy tudjak most már tényleg a fafajtákkal foglalkozni – mert a múlt héten kezdődött és bő egy évig tart –, akkor fogok kapni, ha jól csinálom, egy középfokú szakmai képesítést. Szeretném komolyan venni ezt a dolgot” – mondta. Hozzátette, meglátja, mire megy majd ezzel, de sok ismerőse ment végig egy sikeres pályán úgy, hogy előtte fehérgalléros munkát végzett és aztán azt mondta, hogy elég volt abból, hogy nincs eredménye annak, amit csinál. „Szeretném látni, hogy mi az az eredmény, amin dolgoztam, és talán ezt az eredményt meg fogom kapni.” Varga a Frizbi TV-ben is beszélt arról, hogy a politikai pályafutása után beiratkozott egy asztalos képzésre, ezzel egy gyermekkori álmát teljesítve.

A Telex információi szerint a vállalat nevének kiválasztásában a Picidae, a harkályfélék latin megfelelője is szerepet játszott. Windisch jelenleg a legjobban kereső állami tisztviselő, a fizetése megközelíti a bruttó havi 6,2 millió forintot, és ez idén tovább emelkedik, hiszen a bérét mindig az előző évi átlagkereset tizenkétszeresében határozzák meg. Varga Judit pedig a politikai élet után úgy érzi, a politika számára inkább „a szolgálat felől volt megközelítve”, és bár a nehézségek ellenére is fantasztikusnak élte meg, most egy gyermekkori álmát teljesíti be az asztalosképzéssel. A kegyelmi botrány után fotózta le először kéz a kézben a 444 egyik olvasója Vargát és Windischt, azóta pedig más nyilvános eseményen is mutatkoztak együtt. Varga korábbi férje, Magyar Péter szerint régóta együtt vannak Windisch Lászlóval. A napokban pedig egy új közös fotó is napvilágot látott a szerelmespárról, amelyet a Blikk is megjelentetett.