A világ legzsúfoltabb városai: New York az élen

Érdekes felmérést végzett egy forgalmi adatelemző cég, amely listázta a világ legzsúfoltabb városait és azt, hogy hol mennyi időt töltenek az autósok a közlekedési káoszban.

A Global Traffic Scorecard 2023-as éves jelentése szerint a világ legzsúfoltabb városa autózás szempontjából New York, ahol az emberek évente átlagosan 101 órát vesztegelnek a dugókban. London 99 órával a második helyen áll, míg Párizs 97 órával a harmadik, és Mexikóváros 96 órával a negyedik helyen szerepel a listán. Budapest viszont a 72. helyen található, ahol a járművezetők „csupán” 47 órát, azaz körülbelül két napot veszítettek a dugók miatt 2023-ban. Ez jelentős csökkenés a 2017-es 6,7 napos adathoz képest. 2021-ben egy fővárosi autós 121 órát, azaz több mint öt napot töltött dugóban az év során.

A vezess.hu portál érdekességként kiemelte, hogy a dugóban töltött időt sok más, kellemesebb tevékenységre is fordíthatnánk. Például egy filmmaratonra, ahol a teljes Gyűrűk ura sorozatot, a Star Wars trilógiát, az összes Halálos Iramban filmet, valamennyi Mad Max-et és még a Verdák-at is megnézhetnénk ennyi idő alatt.