Dexter: Original Sin – Hamarosan érkezik a népszerű sorozat előzménye

Nagy öröm a rajongóknak: a SkyShowtime bejelentette, hogy a Dexter: Original Sin című új drámasorozat, mely az Emmy-díjas Dexter sorozat előzménye, hamarosan tíz részes formában érkezik a streaming szolgáltatónál. A történet 15 évvel korábban kezdődik, mint amikor a nézők először találkoztak Dexterrel, és bemutatja, hogy egy diák hogyan válik Amerika kedvenc sorozatgyilkosává.

Patrick Gibson, akit a Shadow and Bone – Árnyék és csont sorozatból ismerhetnek a nézők, fogja alakítani Dexter Morgan fiatalabb változatát. A sorozat további szereplői között ott van a Golden Globe-díjas Christian Slater, aki Dexter nevelőapját, Harry Morgan gyilkossági nyomozót játssza, és Molly Brown is, aki Dexter húgának, Debra Morgannek szerepében tűnik fel. Sarah Michelle Gellar, a Buffy, a vámpírok réme sztárja is csatlakozik a színészgárdához, mint Dexter új főnöke. A produkció vezető producere és sorozatfelelőse az Emmy-díjas Clyde Phillips, a Showtime Studios és a Counterpart Studios közreműködésével, míg a sorozat kreatív felügyeletét Gary Levine és Urooj Sharif látja el, a gyártást pedig Tara Power felügyeli. A Dexter: Original Sin az 1991-es Miamiban játszódik, és Dexter életének azt a szakaszát mutatja be, amikor egy diákból bosszúálló sorozatgyilkossá válik. Dexternek, apja, Harry útmutatásával, egy erkölcsi kódexet követve kell megtanulnia uralkodni gyilkos ösztönein, miközben a miami rendőrségnél törvényszéki gyakornokként kezd dolgozni.

Az eredeti Dexter sorozatot 2006-ban mutatták be, és Michael C. Hall alakította a főszereplőt, aki egy miami rendőrségi vérnyomelemzőként dolgozott, miközben titokban sorozatgyilkosként is tevékenykedett. A sorozat Amerika egyik legsikeresebbjévé vált, számos Emmy- és Golden Globe-jelölést kapott, 2008-ban pedig Peabody-díjat nyert. Kétszer is felkerült az Amerikai Filmintézet 10 legjobb tévésorozatának listájára, és a Dexter 2013-ban bekerült az Amerikai Forgatókönyvírók Szövetségének „101 legjobban megírt tévésorozat” listájára is. A sorozat összes korábbi évada már elérhető a SkyShowtime-on. A Dexter: Original Sin című sorozatot a Paramount Global Content Distribution fogja forgalmazni. A sorozat előzetese még nem jelent meg, és egyelőre azt sem tudni, hogy pontosan mikor kerül be a streamingplatform kínálatába.