Zimány Linda változtatott a ruhavásárlási szokásain

Zimány Linda, aki korábban hajlamos volt feleslegesen halmozni a ruhákat, ma már más szemlélettel közelít a divathoz és a vásárláshoz.

Körülbelül egy évtizeddel ezelőtt Zimány Linda is abba a csapdába esett, mint sokan mások: mindent megvásárolt, ami megtetszett neki, élvezve az olcsó, bőséges kínálatot. Azonban hamarosan rájött, hogy a gyakran alacsony minőségű ruhadarabok gyorsan elhasználódnak, és így rengeteg olyan ruhája lett, amit alig, vagy egyáltalán nem viselt. A felismerés, hogy ideje változtatni, nem jött könnyen, de végül sikerült átállnia egy tudatosabb vásárlási magatartásra.

A szemléletváltás nem ment zökkenőmentesen, hiszen Zimány nem szeret pakolászni, és sok ruhát kellett kiselejteznie. Azóta azonban sokkal jobb érzéssel tölti el, hogy bár még mindig sok ruhája van, de már nincsenek köztük felesleges darabok. Úgy véli, hogy a felesleges ruhahalmozás nem tesz jót sem a környezetnek, sem a szekrénynek, sem a pénztárcának.

A változás eredményeképpen gardróbjában már csak azok a ruhadarabok kapnak helyet, amelyeket valóban visel is. Zimány Linda szerint nem csak a luxusmárkák kínálatában találhatók meg az időtálló darabok, hanem a középkategóriás üzletekben is. Javasolja, hogy érdemes lehet spórolni egy-egy cipőre vagy kabátra, és nagyobb összeget kiadni értük, mert ezek a termékek hosszabb távon hordhatók, és ezzel a környezetet is óvjuk.