Hanga Ádám búcsút int a Crvena Zvezdának és Spanyolország felé veheti az irányt

Hanga Ádám egy szezon után elbúcsúzott a szerb Crvena Zvezda kosárlabdacsapatától, ahol gazdag tapasztalatokat és emlékeket szerzett.

Az MTI beszámolója szerint Hanga Ádám, aki tavaly júliusban csatlakozott a belgrádi klubhoz, egy év elteltével távozik a szerb bajnok csapattól. A válogatott kosaras eredetileg kétéves szerződést írt alá, amelynek keretében részese volt a csapatnak, amikor az megnyerte az elmúlt három szerb bajnoki idényt és tizedik helyen végzett az Euroliga előző kiírásában.

A 35 éves játékos a közösségi médiában köszönetet mondott Belgrádnak és a csapatnak, kiemelve a klub különleges atmoszféráját és a szurkolók szenvedélyes támogatását. Hanga kiemelte, hogy családja sosem volt boldogabb, és minden percét élvezte ennek az egy évnek. "Köszönöm, Belgrád! A családom sosem volt boldogabb, minden egyes percét megéltük és élveztük ennek a kalandnak. Köszönöm, Crvena zvezda! Megtiszteltetés volt a nagy múltú piros-fehér mezt viselni. Ahogy ezt sokszor elmondtam, ebben a klubban van valami igazán különleges, amit egész Európa irigyelhet. Azt a szenvedélyes szeretetet, amivel a szurkolók támogatják ezt a sportot, talán a világon máshol meg sem lehet találni" – fejtette ki a válogatott játékos, aki a „hvala”, azaz köszönöm szóval zárta bejegyzését.

A magyar kosárlabdázó az elmúlt idény során a Crvena Zvezdával megnyerte a szerb bajnokságot, a regionális ABA Ligát és a Szerb Kupát is. Ám április 16. óta nem léphetett pályára, miután egy edzésen kézközépcsonttörést szenvedett.

A spanyol sajtóban megjelent hírek szerint a Joventut Badalona, amely az élvonalban a 10. helyen zárt, érdeklődik a 200 centiméter magas magyar játékos iránt. Hanga jól ismeri a spanyol bajnokságot, hiszen korábban több spanyol csapatban is megfordult, többek között a Manresában (2011–2012), a Baskoniában (2015–2017), a Barcelonában (2017–2021) és a Real Madridban (2021–2023) is játszott, és 2017-ben elnyerte az Euroliga legjobb védője-díjat.