Barbenheimer újratöltve: egy napon kerül az amerikai mozikba a Gladiátor 2 és a Wicked

Ugyanazon a napon, november 22-én kerül az amerikai mozikba a Gladiátor 2. és a Wicked, az év két, talán legjobban várt blockbustere, írja az IGN.

Az Óz boszorkányainak történetét feldolgozó Wicked, amely korábban Broadway-musicalként aratott sikert, a Universal stúdió adaptációjaként érkezik majd a mozikba. A zenés fantasyfilm két főszerepét Cynthia Erivo és Ariana Grande tölti majd be, a rendezői székben pedig Jon M. Chu (Kőgazdag ázsiaiak) foglal helyet. A Wicked és a Gladiátor 2 együttes megjelenése az internet népének kiváló lehetőséget adott arra, hogy újabb, Barbenheimerhez hasonló mémeket készítsen, mint például a Gladicked, a Glicked vagy a Wickiator, amelyek közül jelenleg az utóbbi vezet a közösségnél.

A Gladiátor-folytatást ismét Ridley Scott rendezi, és az egyre népszerűbb Paul Mescal alakítja majd Lucius karakterét, aki az első részből ismert Lucilla (Connie Nielsen) fia, és Commodus (Joaquin Phoenix) unokaöccse. A film első fotói alapján Mescal karakterének, Marcus Acaciusszal, Pedro Pascal által megformált római tábornokkal kell majd megküzdenie, továbbá Denzel Washington is szerepet kap, ő egy Macrinus nevű uralkodót fog alakítani. Érdekesség, hogy a Gladiátor 2 forgatásán több stábtag is súlyos sérüléseket szenvedett. A Gladiátor 2 igazi ókori római történet, melynek főhőse az első részben szereplő Lucius fia, aki felnőtt és készen áll a konfrontációra a Pedro Pascal által alakított tábornokkal.

A magyarországi rajongóknak azonban könnyebb dolguk lesz, mivel a hazai mozikban két külön napon kerülnek bemutatásra a filmek: a Gladiátor 2-t november 21-én, míg a Wickedet november 27-én láthatja majd a közönség. Az interneten megjelent mémek, mint például "me and the girls going from gladiator 2 to wicked on november 22" képek, már előrevetítik a rajongók izgalmát a két film kapcsán.