Kigyulladt egy utánfutó a Csillagbörtön rabszállítója mögött Mezőberényben

Mezőberény belterületén kigyulladt egy bútorokat szállító utánfutó, amely a Csillagbörtön rabszállítója mögött haladt. A tüzet a büntetés-végrehajtási intézet munkatársai oltották el, és az eset során szerencsére senki sem sérült meg.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tájékoztatása szerint a Szegedi Fegyház és Börtön szállítója Berettyóújfaluból indult Szeged felé, amikor az előtte haladó jármű utánfutójából sűrű füst kezdett szivárogni. A rabszállító felügyelői azonnal észlelték a veszélyt és gyorsan a segítségére siettek az érintett autóvezetőnek, sikeresen megfékezve a tüzet.

A felügyelők a tűz oltása közben kiemelt figyelmet fordítottak a rabszállítóban lévő fogvatartottak biztonságára is. Az intézkedés eredményeként a baleset során nem esett baj a járműben utazó személyekkel.

A Csillagbörtön dolgozóinak gyors és hatékony beavatkozását követően az utánfutó tulajdonosai hálájukat fejezték ki a munkatársaknak, akik megakadályozták a tűz továbbterjedését és ezzel nagyobb károkat előztek meg.