Budapesten sorozatbetörőre és élettársára csapott le az ügyészség

Budapesti lakásokat fosztott ki egy 57 éves férfi, aki 2022 őszén több ingatlant is kifosztott a fővárosban, élettársát pedig pénzmosással vádolják. A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség börtönbüntetést és pénzbüntetést indítványozott a férfi ellen, míg élettársára végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést kért.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása alapján a gyanúsított férfi 2022 októberében és novemberében kilenc, főként a XVI. kerületben található lakásba és házba tört be vagy próbált meg betörni, de volt, hogy a IX. és XIV. kerületekben is megpróbálkozott a bűncselekménnyel. A betörések során készpénzt, ékszereket, mobiltelefont és sportcipőket zsákmányolt, de egy alkalommal még fogfehérítő készletet is magával vitt.

A férfi nem csak magának lopott, hanem gondolt élettársára is. Egy betörés során ellopott egy sérült arany nyakláncot, amit a párjának adott, aki tisztában volt az ékszer eredetével. Az asszony megpróbálta azt egy XI. kerületi üzletben megjavíttatni, de amikor a férfi lebukott, inkább zálogba adta a nyakláncot.

A sorozatbetörések következtében a tíz károsult összesen több mint 2 millió forintos lopási és rongálási kárt szenvedett el. Az ügyészség a férfi esetében börtönbüntetést és pénzbüntetést, míg élettársánál végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott az orgazdasági magatartása miatt. A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit dolog elleni erőszakkal elkövetett lopások bűntettével és vétségével, valamint azok kísérletével, a nőt – az orgazdai magatartása miatt – pénzmosás bűntettével vádolja.