Féltékenységből gyújtotta fel a barátnője házát

Egy 25 éves férfi ellen hamarosan vádat emelhetnek, miután féltékenységből felgyújtotta barátnője házát, majd elküldte neki a tettéről készült videót.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfi egy januári gelsei baráti összejövetel során veszett össze a párjával. Az ittas állapotban lévő férfi agresszív magatartást tanúsított, majd fenyegető üzeneteket küldött a nőnek, aki emiatt félelmében családtagjaival együtt máshol húzta meg magát az éjszakára.

A férfi hajnalban benzinnel leöntötte az üresen álló családi házat, és lángra lobbantotta. Az esetről videófelvételt is készített, amelyet később elküldött a barátnőjének. A tűzvész következtében a ház lakhatatlanná vált, azonban szerencsére személyi sérülés nem történt.

A gyújtogatás után a férfi buszra szállt, de nem sokkal később a rendőrség kézre kerítette. A rendőrség befejezte az ügy vizsgálatát, és a közveszély okozása bűntettével gyanúsított férfi aktáját átadták az ügyészségnek.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy másik, tragikus esetről is beszámolt. Letenyén egy 62 éves traktorvezető életét vesztette, miután a nagykerekű jármű permetező rúdja hozzáért egy magasfeszültségű kábelhez. A férfi ki akart szállni a traktorból, de megrázta az áram, és a helyszínen életét vesztette. A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást az ügyben.