Szerdai friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. július 3., szerda: Navracsics a Balaton-környéki képviselőket összehívta, hogy megvitassák a térség problémáit, titokban marad a "pedofilos" átvilágítás, és Willi Orbán búcsúzhat a szenzációtól.

Navracsics Tibor összehívta a Balaton-környéki országgyűlési képviselőket, a balatoni vármegyék megyei közgyűléseinek elnökeivel és főispánjaival együtt, hogy megvitassák a térség legsúlyosabb problémáit, mint például a közlekedési infrastruktúra és a közszolgáltatások területén tapasztalható hiányosságokat, valamint a demográfiai folyamatokat. A miniszter ígérete szerint most leltárt készítenek, de ősztől már cselekvésre is sor kerül. A gyermekvédelem kapcsán a "pedofilos" átvilágítás eredménye továbbra is titok marad. Pressman szerint nincs még egy szövetséges, aki ilyen fáradhatatlanul kampányolna az amerikai elnökválasztáson. A labdarúgó Európa-bajnokságon egy duplázó középső védő okozta az osztrákok végzetét, és Willi Orbán úgy véli, valószínűleg ez volt az utolsó esélye a szenzációra.

Budapesti közlekedési információk:

A Fogarasi úti felüljárót felújítás miatt lezárják. Az Üllői úton a Határ útnál a gyalogos-átkelőhelynél átépítés miatt mindkét irányban időszakos sávlezárás várható. A V., Belgrád rakparton kertészek munkája miatt naponta 7 és 15 óra között szakaszos útszűkületre kell számítani. A III. Bécsi úton a Kiscelli utcánál karbantartás miatt nem működnek a jelzőlámpák.

Mai időjárás és egyebek:

Felhős időre lehet számítani, a legmagasabb hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul, csapadék is várható. A mai névnapok: Kornél és Soma. A deviza középárfolyamok a következők: EUR 395,68, USD 369,07, CHF 408,17, GBP 466,1.

További olvasnivalók és érdekességek:

Hat évvel ezelőtt a világbajnokságon még tombolt a pontrúgásorgia, most viszont alig megy be valami. A brit politikában a toryk megsemmisülése évtizedekre átalakító hatással lehet.