Michael Schumacher családjának zsarolóit leplezték le

A rendőrség őrizetbe vette azt a férfit, aki Michael Schumacher családját próbálta megzsarolni, és kiderült, hogy korábban a család biztonsági őreként dolgozott. A The Daily Mail szerint a 52 éves férfi a család közelében állt, és ő tervezte meg a zsarolási kísérletet.

A wuppertali ügyészség tájékoztatása szerint a férfi a család biztonságáért felelt, és a letartóztatása előtt két másik gyanúsítottat, egy apát és annak fiát is őrizetbe vettek az ügyben. Az apa és fia állítása szerint birtokukban voltak olyan képek, amelyek Schumacher 2013-as síbalesete után készültek, és többmillió eurós követeléssel zsarolták a családot, fenyegetve őket a képek nyilvánosságra hozatalával.

A nyomozás során a rendőrség arra volt kíváncsi, hogy a két férfi hogyan juthatott hozzá a képekhez, és így bukkantak rá a harmadik gyanúsítottra, aki a családról készült privát képeket digitális formába alakította át. A wuppertali főügyész megerősítette, hogy a gyanúsítottak lakásán tartott házkutatás során Schumacher családjának magánéletével kapcsolatos fényképeket találtak.

Michael Schumacher, aki a sportág egyik legnagyobb legendájának számít, 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, amely következtében súlyos agyi és koponyasérüléseket szenvedett. Felesége, Corinna azóta is igyekszik férje állapotát a nyilvánosság elől eltitkolni.