Tömegverekedés történt egy Ryanair járaton

A Ryanair egyik Marokkóból Londonba tartó járatán tömegverekedés robbant ki, ami miatt a gépnek Marrákesben kellett leszállnia. A felszállást követően 36 perccel az Agadirból a Stansted repülőtérre tartó járaton utazók között tettlegességig fajuló vita kezdődött, amikor egy család helyet kért cserélni egy másik utastól.

Az incidens akkor eszkalálódott, amikor egy férfi, aki a feleségével és gyerekeivel szeretett volna együtt ülni, megkérte egy nőt, hogy üljön át máshova. A nő azonban, aki a saját lányával utazott, nem volt hajlandó helyet cserélni, amiért a férfi fenyegetőzni kezdett.

A gép a vita ellenére felszállt, de a biztonsági öv jelzéseinek kikapcsolása után a nő férje közbelépett, és a két férfi összeverekedett. A helyzetet súlyosbította, hogy a férfi egy nagyobb csoporttal utazott, így a konfliktus hamarosan több embert is magába szippantott.

A rendőrség Marrákesben fogadta a gépet, és kilenc embert leszállítottak a repülőről. Egy másik utas a verekedés során rosszul lett, oxigént kapott, és a földet érve orvosi ellátásban részesült, de nem volt alkalmas a további repülésre. Őt is a rendőrök kísérték le a gépről, miután szidalmazta az utaskísérőket és nem akart leszállni.

A többi utasnak sem volt könnyű a helyzetük, mivel a rendbontók eltávolítása két órát vett igénybe, ami miatt a személyzet túllépte a napi munkaidőkeretet. Emiatt mindenkit le kellett szállítani a gépről, és egy szállodában helyezték el őket egy éjszakára. A következő napi járatot is törölték, így az utasok csak csütörtök este érkeztek meg Londonba.

A Ryanair a Daily Mail megkeresésére megerősítette az eseményeket, és bocsánatot kért az utasoktól a kellemetlenségekért és a késésért.