Dunai kenus baleset és fürdőző mentése

Dunába borult egy kenuzó pár tegnap dél körül Gönyünél, amikor egy hirtelen jövő szélroham felborította őket.

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságának járőrei észrevették a bajba jutott párt, akik a túrakenuba kapaszkodva sodródtak a folyón. A rendőrök azonnal a segítségükre siettek, melléjük vezették a szolgálati hajójukat és kiemelték őket a vízből.

A kenusok szerencsére mentőmellényt viseltek, ami lehetővé tette számukra, hogy a vízfelszínen maradjanak és a kenuhoz kapaszkodjanak, amíg a segítség meg nem érkezett.

A DVRK egyenruhásainak köszönhetően a pár épségben ért partot, és a kenujukat is sikerült kiemelni a Dunából. Az eset során, szerencsére, senki sem sérült meg.

Egy másik esetben vasárnap a kánikula miatt egy 18 éves fiatal férfi a Margitsziget déli részénél mászott a Dunába, hogy lehűtse magát, ám a folyó elsodorta. A fiatal próbált visszaúszni, de az erős áramlás miatt nem tudott, és végül a parlament térségében szolgálatban lévő járőrök mentették ki kimerült állapotban.

A mentők enyhébb fokú kihűléssel és apróbb horzsolásokkal látták el a helyszínen, majd a Honvédkórházba szállították. A fiatal képes volt kommunikálni, és azt mondta, hogy csak úszni szeretett volna.

A Duna sodrása a napokban nagyon erős volt, a hidak lábánál egyébként is különösen veszélyes a víz. Lisznyai Péter őrnagy megjegyezte, hogy a szabad vizekben való fürdőzésről külön jogszabály rendelkezik, városok belterületén tilos a fürdőzés, ezért tiltott fürdőzés miatt szabálysértési eljárás indult a 18 éves férfi ellen.