Magyar diákok ragyogó sikere a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián

A magyar csapat története során először ért el ilyen kiváló eredményt a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián (CEOI), ahol a négy részt vevő magyar diák mindegyike érmet szerzett a csehországi Brnóban megrendezett versenyen.

A magyar diákok két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza a CEOI-ról. Molnár István Ádám, a Miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója abszolút első helyezést ért el és aranyérmet kapott, míg Görömbey Tamás, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákja szintén aranyéremmel gazdagodott.

A versenyen a résztvevő diákoknak fejlett algoritmikus gondolkodást igénylő feladatokat kellett megoldaniuk. Ilyen feladat volt például a nagyszámú Covid-teszt elvégzésének optimalizálása, valamint különböző stratégiai és logikai kihívások, amelyek során a diákok többek között a haditengerészet admirálisának vagy a cseh adóhatóság munkatársának szerepébe bújva oldhatták meg az elképzelt helyzeteket.

A magyar csapat sikerének köszönhetően három diákolimpikonunk is részt vesz majd a szeptemberben Egyiptomban megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Diákolimpián.