Eltiltották a kilencéves teniszcsodát

Az Angol Teniszszövetség (LTA) vezetői eltiltottak egy kilencéves fiút a felnőtt bajnoki mérkőzésektől, miután a gyermek sportoló lemosta a pályáról a nála sokkal idősebb ellenfelét az első meccsén. A fiú apja ezen felháborodott, mondván, hogy a tehetségnek utat kellene engedni.

A brit Yannick Mendler-Jackson megdöbbentett mindenkit azzal, hogy két sima szettben, 6:1, 6:3 arányban legyőzte 57 éves ellenfelét, Gavin Smitht. A szakembereket lenyűgözte Mendler-Jackson játéka, Leo Cullis szerint Yannick bebizonyította, hogy a kor csak egy szám, és kiváló ejtéseket és fogadhatatlan adogatásokat is bemutatott.

Azonban az Angol Teniszszövetség úgy döntött, hogy a győzelmet törli a statisztikákból, mivel a szabályok szerint csak a 2010. december 31-én vagy azelőtt született játékosok vehetnek részt a felnőtt ligában. A klubtagok nem voltak képesek személyesen közölni Mendler-Jacksonnal a döntést, így az édesapja, Andrew Jackson adta át a rossz hírt, amit a fiú nagyon nehezen fogadott el.

Andrew Jackson szerint a teniszt kellene népszerűsíteni és az ifjú tehetségeket fejleszteni, nem pedig negatív élményekkel terhelni őket. Úgy véli, hogy a tehetséges fiataloknak lehetőséget kellene adni a játékra, és kifogásolja, hogy fia eredményeit a kora miatt törlik a statisztikákból. A család most azt fontolgatja, hogy Németországba vagy Dél-Afrikába költöznek, ami tovább ronthatja a brit tenisz helyzetét.