Újabb európai edzőfejedelem érkezik a szaúdi ligába

Az átigazolási hírekben jártas Fabrizio Romano információi szerint Stefano Pioli, az AC Milan korábbi sikeredzője ír alá hároméves szerződést az al-Ittihad szaúdi labdarúgócsapatával.

Az 58 éves Stefano Pioli a Milan egykori vezetőedzőjeként érkezik az al-Ittihad csapatához, ahol a klub vezetősége meggyőződése szerint ő lesz a tökéletes választás az új projekt élére. Pioli 2019 októberében vette át a piros-feketék irányítását, és az első szezonban hatodik helyen végeztek, majd a következő évben ezüstérmesek lettek, és 2022-ben bajnoki címet is nyertek. A csapat a Bajnokok Ligájában is sikeres volt, tavaly az elődöntőig jutottak, és a legutóbbi szezonban ismét ezüstérmet szereztek.

Az al-Ittihad csapata, amely olyan kiváló játékosokkal, mint Karim Benzema, N'golo Kanté és Fabinho, az előző idényben csupán az ötödik helyen végzett a bajnokságban, amiért Marcelo Gallardót menesztették a vezetőedzői posztról.

Pioli nem lesz az első olasz edző a szaúdi ligában, de csatlakozik a már ott dolgozó európai trénerek sorához. Az al-Hilalt, az al-Naszrt és az al-Sababot portugál edzők (Jorge Jesus, Luís Castro, Vítor Pereira) vezetik, az al-Ettifakot Steven Gerrard, az al-Ahlit Matthias Jaissle, az al-Fateh csapatát Slaven Bilic, az al-Kadiszijahot Michel, a Damacot pedig Cosmin Contra irányítja.

: Fabrizio Romano Twitter-bejegyzése, 2024. július 3.