Mert Günok bravúros védése, amely negyeddöntőbe juttatta Törökországot

Kedden este Törökország 2-1-es győzelmet aratott Ausztria felett, ezzel bejutott az Európa-bajnokság nyolc legjobb csapata közé.

A török válogatott sikerében fontos szerepet játszott Demiral, aki a mérkőzésen kétszer is eredményes volt. Azonban nem csak ő, hanem Mert Günok kapus is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, aki a hosszabbítás utolsó percében, a 95. percben védett meg egy kritikus helyzetet. Günok hihetetlen reflexeivel hárította Baumgartner közeli fejesét, amelyet Prass bal oldalról adott be. A labda üresen találta Baumgartnert, aki öt méterről a földre fejelte, de Günok a felpattanó labdát bravúrral tolta a kapu mellé.

Ez a védés nem csak a mérkőzés, hanem a torna legnagyobb védése címre is esélyes lehet. Az osztrákoknak a következő szögletből sem sikerült betalálniuk, így Törökország jutott tovább a negyeddöntőbe.

A Besiktas 35 éves kapusa, Günok, aki a meccsen 80 százalékos védési hatékonyságot mutatott, öt labdából négyet hárított vagy kiütött. Az FBref statisztikája szerint az osztrák helyzetek minősége alapján 2,2 gólt kellett volna szerezniük, de ehhez képest csak egyszer tudták bevenni Günok kapuját.

A következő körben Törökország Hollandiával mérkőzik meg szombaton, ahol ismét számíthatnak Günok bravúrjaira.