Norvégiai magyar hídépítési siker

Norvégiában, Trondheim városában avatták fel a Duna Group által épített új hidat, amely Saupstad és Tiller városrészeket köti össze. A magyar cég által készített acélszerkezetes átjáró különleges korrózióvédelmi előírásoknak is megfelel, és több mint 400 tonnát nyom.

A Duna Group lengyelországi üzemében készült el a híd, amelyet a WKS Duna Polska Sp.z o.o. is közreműködött. Az átjáró egy vasúti pálya és egy autóút felett ível át, megkönnyítve ezzel a helyi lakosok mindennapi közlekedését. Az építmény nem csak a személygépjárművel közlekedők, hanem a kerékpárosok és gyalogosok számára is előnyös, amit az átadási ceremónián egy versennyel is kiemeltek. A versenyen Idar Andersen profi országúti kerékpáros és Michael Stilson norvég másodosztályú labdarúgó is részt vett.

Az építők különös figyelmet fordítottak a híd tervezésekor és kivitelezésekor az európai és a speciális norvég szabványokra. A híd három nyílással rendelkezik, nyolc elemet tartalmaz, melyek mindegyike 24 méter hosszú, 6 méter széles és három méter magas. Az időjárás okozta korrózió elleni védelem érdekében három különböző festési rendszert alkalmaztak.

A Duna Group összegzése szerint a projekt sikeres megvalósítása a cégcsoport professzionalizmusát és innovatív megoldásait tükrözi az acélszerkezetek területén.