Biztonságiak bántalmaztak egy szurkolót a foci-Eb-n

A frankfurti stadionban a biztonságiak falhoz szorítottak és megvertek egy portugál zászlót lengető szurkolót a Portugália-Szlovénia Európa-bajnoki mérkőzésen. Az esetet rögzítő felvételen látható, hogy a "steward" feliratú mellényt viselő rendezők dulakodás közben a földre is rántották, majd többször belerúgtak az illetőbe. A német rendőrség nyomozást indított az incidens kapcsán.

A frankfurti rendőrség szóvivője megerősítette, hogy tudomásuk van az esetről és vizsgálatot folytatnak. Az Európai-Labdarúgó-szövetség (UEFA) szóvivője szerint az esettel összefüggésben további biztonsági intézkedéseket terveznek bevezetni az Eb stadionjaiban, de konkrét részleteket biztonsági okokból nem közölhetnek.

A biztonság növelésére már korábban is sor került, ugyanis az UEFA a múlt héten bejelentette, hogy az Európa-bajnokság alatt fokozzák a biztonsági intézkedéseket, miután a portugál-török mérkőzésen több szurkoló is a pályára szaladt. A szigorítás részeként kiemelték, ha valaki meg akarja zavarni a mérkőzést azzal, hogy berohan a pályára, akkor amellett, hogy azonnal kitessékelik, a bajnokság összes meccséről kitiltják, és büntetőjogi eljárást is von maga után.

A hétfői mérkőzésen a portugál csapat tizenegyesekkel győzött, ezzel bejutottak a negyeddöntőbe.