Dániai emberkereskedelem: magyar nőket futtató férfiak ellen emeltek vádat

Nyolc békési és egy makói férfi ellen emeltek vádat emberkereskedelem, kényszermunka és kitartottság miatt, mivel 2019 és 2021 között koppenhágai lakásokban prostituáltként foglalkoztattak 15 magyar nőt.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a vádlottak először szerelmet ígértek a nehéz sorban élő fiatal nőknek Magyarországon, majd miután megszerezték a bizalmukat, kényszerítették őket szexuális szolgáltatások nyújtására. A nőket nem csak Magyarországon és Németországban futtatták, hanem leginkább Dániába, Koppenhágába vitték őket. A vádirat részletezi, hogy a férfiak dán szexpartner-kereső oldalakon hirdették meg a nőket, és bérelt lakásokban szállásolták el őket, ahol a megkeresett pénzt elvették tőlük.

A vádlottak a vádirat szerint nemcsak kihasználták, hanem lealacsonyítóan is bántak a nőkkel, többször bántalmazták és megalázták őket. Egy esetben egyiküknek egy szoba sarkában is kellett térdepelnie mások előtt.

A kilenc férfi 2021. decemberében került rendőrkézre, a rajtaütésről készült videót a nyilvánosság is megtekintheti. Az ügyben a Gyulai Törvényszék fog ítéletet hozni. A vádlottak „saját lányaik” futtatása mellett oly módon segítették egymás bűnös tevékenységét, hogy ha valamelyikük nem ért rá, úgy helyette szállították, felügyelték és irányították a másik stricihez tartózó lányokat, átvették tőlük a bevételeket.

A főügyészség minősített emberkereskedelem, kényszermunka bűntettével valamint kitartottság bűntette miatt állítja bíróság elé a kilenc férfit.