Ásványvizes segítség a vízimentőknek

A Fonyódi Ásványvíz 7344 liter ásványvizet adományozott a strandokon dolgozó vízimentőknek, hogy támogassa őket a kánikulában végzett nélkülözhetetlen munkájuk során.

A nyári hőségben a vízimentők kiemelten fontos szerepet töltenek be a strandokon, ahol napi 8-12 órát tölthetnek a tűző nap alatt. A megfelelő hidratáltság fenntartása létfontosságú számukra, hogy elkerüljék a dehidratáció okozta egészségügyi problémákat, mint például a fáradtságot, szédülést és koncentrációzavarokat.

A Fonyódi Ásványvíz cég nagylelkű gesztusát a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának és az Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek szánták, hogy segítsék őket a hőség elleni küzdelemben. Szabolcs Tímea, a testület kommunikációs munkatársa szerint az adomány életeket menthet, mivel a vízimentők így jobban tudnak koncentrálni a feladataikra, és elkerülhetik a kiszáradást.

Kontra Regina, a Fonyódi Ásványvíz telepvezetője elmondta, hogy az adomány 10 raklapnyi ízesített ásványvizet foglalt magában, különböző ízekben, fél literes és másfél literes kiszerelésben. "Az ilyen hőségben, mint amilyen a napokban is volt, ez a legkevesebb, amit tehetünk" – nyilatkozta.

A Fonyódi Ásványvíz korábban is támogatta már a közösséget; adományaikkal segítették a kaposvári és siófoki kórházakat, a mentőszolgálatot és a Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak munkáját.