Szörnyű tragédia Szöulban: kilenc gyalogos vesztette életét egy autós miatt

Hétfő este a dél-koreai fővárosban, Szöulban egy autós a közlekedési lámpánál várakozó gyalogosok közé hajtott, kilenc ember életét kioltva és többeket megsebesítve. A baleset következtében hatan a helyszínen haltak meg, míg további három személy a kórházba szállítás közben vesztette életét. Négy ember pedig megsérült, nekik súlyos az állapotuk.

A helyi média jelentései szerint a tragédia úgy történt, hogy a jármű először a szembe sávba került, ahol két másik autóval ütközött, majd a zebránál várakozó gyalogosokat gázolta el. A hatóságoknak nyilatkozó, hatvanas éveiben járó sofőr azt állította, hogy autója váratlanul felgyorsult, és ő már nem tudott rajta uralkodni.

A mentőszolgálat egyik tisztje, Kim Csun-szu tájékoztatóján elmondta, hogy a sérültek közül egy személy súlyos állapotban van. Yoon Suk Yeol elnök azonnali intézkedéseket rendelt el, utasítva a biztonsági minisztert és a sürgősségi ügynökség vezetőjét, hogy minden lehetséges módon segítsék az áldozatokat. A rendőrség a balesetet okozó sofőrt őrizetbe vette. A tragédia az egész országot megrázta.