VIP szépségsarokkal és "budget-friendly” ételekkel vár a Balaton Sound

A Heineken Balaton Sound, mely szerdán, július 3-án délután négykor kezdődött, két nagyszínpadot és összesen hat zenei helyszínt kínál a látogatóknak Zamárdiban. A szervezők megújult VIP élményekkel, vízparti helyszínekkel és beach partikkal készülnek az érkezőknek az 1 km hosszú partszakaszon.

A fesztivál minden napján hajnalig tartó programokkal és egy látványos EndShow-val záruló utolsó esttel kecsegtet a Heineken Nagyszínpad. Az idei év újdonsága a VIP helyszín, amelyet fák, indák és egzotikus növények díszítenek, és szépség sarokkal, egyedi étel- és italkínálattal, asztalszervízzel és asztalfoglalási lehetőséggel várja a vendégeket.

A szervezők figyelmet fordítanak a kedvező árú étkezési lehetőségekre is, így minden ételt árusító helyen kínálnak majd "budget-friendly" ételeket, mint például street burger, pizza szelet, fokhagymás-fejfölös-sajtos lángos, óriás palacsinta, belga gofri, falafel box és Crunchy sandwich.

A környezettudatosság is fontos szempont a vendéglátásban, így a szerződött partnerek csak papír vagy környezetbarát, lebomló anyagokból készült kellékeket használhatnak, és energiatakarékos megoldásokat kell alkalmazniuk. Emellett a fenntarthatóság is kiemelt szerepet kap az alapanyag-beszerzéseik során.

A biztonságos fesztiválozást elősegítő szakértői csapat is jelen lesz a rendezvényen, akik edukálják a fiatalokat, felhívják a figyelmüket a potenciális problémákra, és önkénteseikkel együttműködve helyszíni segítségnyújtást is biztosítanak. A Safety First program keretében a Sound applikációban elérhető "pánikgomb" segítségével a fesztiválozók gyorsan jelezhetik, ha segítségre van szükségük, vagy ha problémás esetet észlelnek.

A fesztivál elrendezése is változott, a Nagyszínpad és a B Stage egymással szembefordult, és egy köztes agóra terület alakult ki közöttük. A Nagyszínpad programja hajnali háromig tart, így a korábbi évektől eltérően tovább bulizhatnak ott a fesztiválozók.

Az italok és ételek árai változatosak, a hotdog kétezer forinttól indul, a lángosért minimum 2500 forintot kell fizetni, míg a speciálisabb koktélok, mint a mojito, 3990 forinttól kezdődnek. A repoharakért mérettől függően 400 vagy 800 forintot kell fizetni, amelynek a fele visszajár, ha a poharat leadják a pohárvisszaváltóban.

Idén csak hazai lemezlovasok lépnek fel, ami a különböző produkciókhoz szükséges technológiai háttérrel magyarázható. A hangosítás modern technológiáját használják, delay rendszereket alkalmaznak, hogy a hanghatást egy térre lehessen szűkíteni.

A Heineken Balaton Sound Nagyszínpadnak idén is hatalmas ledfal adja a díszletét, és többek között olyan előadók lépnek fel, mint a Purple Disco Machine, James Hype, Paul Kalkbrenner, John Newman, Lost Frequencies, Marshmello és Timmy Trumpet. A B Stage fény és vizuál koncepciójáért a LiveFrame design csapat felel.

A divat kedvelői is megtalálják a helyüket a fesztiválon, naponta két exkluzív divatbemutatóval, ahol a Hooded Staff, az UNREAL, Oláh Anna és Anna Amélie kollekcióit csodálhatják meg. A Fashion Hub-ban kiegészíthetik ruhatárunkat és egy megújult outfittel indulhatnak az éjszakába.

Az előadók kérései között cukormentes üdítők, buborékmentes ásványvíz, gyümölcsök, rágógumik, minőségi alkoholok, törölközők, alsóneműk, füldugók, fogkefe és izzadtsággátló szerepelnek. Néhányan magyar zászlót, magyar focimezt saját névvel, vagy csőrös kulacsot is kértek. Különösen James Hype, aki egy magyar fociválogatott mezt kért, hetes számmal és a „Hype” felirattal ellátva.

A fesztivál területére lépő első vendég óriási izgalommal nyilatkozott lapunknak, és üzenetet küldött a többi látogatónak: "Minden Soundosnak üzenem: Hajráá!".