Felsővezeték-szakadás okoz késéseket a vasúti közlekedésben

A MÁV-nál a hét felsővezeték-szakadással kezdődött, ami jelentős késéseket okoz a Herceghalom és Bicske közötti szakaszon. A vonatok csak egy vágányon közlekednek, és több helyen is pótlóbuszokat kell igénybe venni.

Herceghalom és Bicske között a felsővezeték-szakadás következtében a vonatok csak egy vágányon tudnak közlekedni. Emiatt a reggeli és délelőtti órákban a hegyeshalmi fővonalon akár 15-30 perces késések is előfordulhatnak, és a menetrend szerinti járatok kimaradása is lehetőség. A Mávinform hétfő reggel a Facebook-oldalán tette közzé ezt az információt.

A Komáromból Budapestre tartó S10-es vonat utasait a katasztrófavédelem segítségével Bicske és Bicske alsó között átszállították egy másik vonatra.

Továbbá a Mávinform tájékoztatása szerint Pápa és Csorna között egész nap pótlóbuszok veszik át a személyszállítást. A Vác-Balassagyarmat vonalon pedig egy fakidőlés okozott fennakadást, ami miatt a reggeli órákban hosszabb menetidővel kell számolni. A Vácról Balassagyarmatra tartó reggeli vonat (322219) csak Szokolyáig közlekedett, és a MÁV-START pótlóbuszokat biztosított Szokolya és Vác között.