A Novitec által felturbózott Ferrari 296 GTS

A Novitec tuningcég kezei között egy igazi szörnyeteggé változott a Ferrari 296 GTS, amely most 868 lóerős teljesítménnyel kápráztatja el a sebesség szerelmeseit.

A Ferrari nemrégiben piacra dobott 296 GTB modellje már önmagában is lenyűgöző teljesítményt nyújt, de a Novitec tovább emelte a tétet a nyitható tetejű GTS változattal. A tuningolt roadster 3 literes V6-os biturbó benzinmotorja, mely egy plugin hibrid hajtáslánccal van kiegészítve, most 38 lóerővel többet, összesen 868 lóerőt produkál.

A Novitec által módosított Ferrari 296 GTS súlya 1540 kilogramm, és hátsókerék-hajtású. A 21 colos első és 22 colos hátsó kovácsolt felnikre szerelt széles kerekek, az ültetett futómű és a hangos sportkipufogó mind hozzájárulnak a különleges vezetési élményhez.

A gyári Ferrari 296 GTS 2,9 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h sebességre, és 7,6 másodperc alatt éri el a 200 km/h-t. A Novitec által tuningolt változat menetteljesítményei egyelőre nem ismertek, de a gyári verzióhoz képest várhatóan még lenyűgözőbb adatokkal rendelkezik majd. A gyári modell végsebessége 330 km/h, ami szintén sejteti, hogy a Novitec által felturbózott változat még ennél is gyorsabb lehet.