A Miniszterelnöki Kabinetiroda indoklása a rúdtáncos egyesület támogatására

A Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtóosztálya válaszolt a Telex megkeresésére, hogy miért kapott a Dollhouse Sportegyesület 4 millió forintos támogatást Rogán Antal minisztériumától. Az egyesület több mint 20 éves szakmai múlttal rendelkezik, és tevékenységük elősegíti a sport népszerűsítését, valamint egészséges életmódra ösztönöznek közösségi eseményeiken keresztül.

A Telex érdeklődött a Miniszterelnöki Kabinetirodánál, hogy miért támogatták a budai rúdtáncos sportegyesületet, és milyen kapcsolatban áll Rogán Antal a sportegyesület ügyvezetőjével, Zsumberáné Markó Ágnessel. Zsumberáné korábban a Fidesz parlamenti frakciójának munkatársaként szerepelt, amikor Rogán Antal a frakcióvezető volt, és több szerződésben is kapcsolattartóként vagy szerződő félként jelent meg.

A kabinetiroda válaszában nem tért ki a Rogán Antal és Zsumberáné kapcsolatára, de részletesen ismertették, hogy az elmúlt években milyen társadalmi szervezeteket támogattak. Céljuk a magyar társadalom sokszínűségének és gazdag kulturális életének elősegítése, és többek között olyan szervezeteket említettek, mint az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, és a Magyar Diabetes Társaság.

A cikk megjegyzi, hogy a kabinetiroda rendszeresen támogatja a Fidesz-közeli civil szervezeteket is, például a Kommentár Alapítványt, a Batthány Lajos Alapítványt, és olyan egyesületeket, amelyek a Fidesz volt újbudai alpolgármesteréhez, Király Nórához köthetőek.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda hangsúlyozta, hogy a Dollhouse Sportegyesület minden jogszabályi kötelezettségnek eleget tett a támogatás felhasználásakor. A sportegyesület vezetőjét, Zsumberáné Markó Ágnest is megkeresték, hogy részletezze a kapott támogatásokat és a Rogán Antallal való kapcsolatot, de a cikk megjelenéséig nem érkezett válasz. Az egyesületet 2023. március 27-én jegyezték be, és azóta kapja a kabinetiroda támogatását.