Sóskúti vitorlázórepülő-baleset: könnyű sérülésekkel megúszta a pilóta

Lezuhant egy vitorlázórepülő Sóskúton, a pilóta szerencsére csak könnyű sérüléseket szenvedett – számolt be a történtekről a Bors. A szerencsétlenség a Pest megyei településen, az ipari park közelében történt, ahol a repülőgép a szántóföldre zuhant. A rendőrség megerősítette az eseményt, és szabálysértési eljárást indítottak az ügyben.

A 26 éves pilóta könnyű sérüléseket szenvedett a baleset során. Az Országos Mentőszolgálat szerint a pilótát potenciálisan súlyos sérülésekkel látták el, a helyszíni beavatkozásokat követően pedig további vizsgálatokra és ellátásra légi úton szállították kórházba.

Az utóbbi időben több hasonló baleset is történt. Nemrég a Dunakeszi Repülőtéren is lezuhant egy 17 éves lány vitorlázógépe. Életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel vitték kórházba, a gép felismerhetetlenségig összeroncsolódott, és a szárnya is leszakadt. A fiatal a koponyája több helyen betört, és a lábai is súlyosan megsérültek. Úgy tudni, a turbulencia okozta a balesetet. Épp egy héttel később Nagycserkesz közelében két vitorlázórepülő ütközött össze, ahol a pilóták ejtőernyővel hagyták el gépeiket. A mentők a baleset helyszínéről egy 70 év körüli férfit könnyebb sérülésekkel, egy 50 év körüli férfit pedig további vizsgálatok miatt vittek kórházba.

A baleset pontos okait jelenleg még vizsgálják, a gépen egyedül a pilóta, egy fiatal férfi tartózkodott, akinek egy szemtanú szerint vérzett a feje és véraláfutásos lett a keze. A baleset helyszínére mentők, tűzoltók és rendőrök is érkeztek. A rendőrség e két korábbi baleset ügyében is nyomozást indított.