Esztergályos Cecília felháborodott: átverési ügye mély nyomot hagyott

Esztergályos Cecília Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt mélyen megrázta az a csalás, amely során mesterséges intelligenciával készített videón az ő arcát és hangját használva hamis csodaszert reklámoztak.

Az internetes csalások, amelyek során ismert emberek nevével és fotójával élnek vissza, sajnos egyre gyakoribbak, de Esztergályos Cecília esetében különösen aljas módszert alkalmaztak. A színésznő felháborodását fejezte ki, és jogi lépéseket tervez az ügyben. Az ügyvédje már dolgozik a feljelentésen, és azon is, hogy a káros tartalom mielőbb eltűnjön az internetről, a felelősök pedig megkapják méltó büntetésüket.

Esztergályos Cecília kiemelten fontosnak tartja, hogy az ügy nyilvánosságot kapjon. Élete során mindig is az volt a célja, hogy segítsen az embereken, ezért különösen felháborítja, hogy a nevével próbálnak becsapni jóhiszemű, gyanútlan embereket.

A színésznő hangsúlyozza, hogy senki sem szeretne a csalók áldozatává válni, és kiemelte, hogy a mesterséges intelligencia által készített hamis tartalmak ellen hatékonyabban kellene védekezni a jövőben.