Galambos Lajcsi szabadulása után is őrizetben marad

A Blikk információi szerint Galambos Lajos, akit víz-, gáz- és áramlopásért ítéltek el, 14 hónap börtönbüntetés után szabadult, de továbbra is reintegrációs őrizetben marad.

Galambos Lajos, az ismert trombitás, 3 év 6 hónapra szóló büntetését töltötte a baracskai Közép-dunántúli Országos Büntetés-Végrehajtási intézetben, és most hétfőn, július 1-jén távozott onnan. A szabadulása azonban nem jelenti a teljes szabadságot, mivel további 10 hónapot reintegrációs őrizetben kell eltöltenie, nyomkövetővel a lábán. Ez alatt az idő alatt hetente csak korlátozott ideig hagyhatja el otthonát, például vásárlás vagy orvosi látogatás céljából. A Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy hetente háromszor hagyhatja el a lakhelyét, de egyelőre nem is tervezi, hogy kihasználja ezt a lehetőséget, mivel örül, hogy újra otthon lehet és a szerettei körében lehet a megszokott környezetben.

A Blikk olvasói véleményét is kikérte arról, hogy vajon eleget bűnhődött-e már Galambos Lajcsi a rácsok mögött. A szavazásra egészen délután 5 óráig van lehetőségük a lap olvasóinak.

Galambos Lajos a börtönben töltött ideje alatt vallásosabbá vált, és lelkész segítségével mélyítette el hitét. Elmondása szerint a börtönben töltött 432 napot nagy lehetőségként fogja fel, és a hitének egy sokkal mélyebb értékét talált meg. A szabadulása utáni első éjszakáján jól aludt, de éber volt az álma, és hajnali fél ötkor felkelt, mintha még mindig a börtön napirendje szerint élne. A zenész hozzátette, hogy a rácsok mögött töltött idő alatt sok mindenről lemaradt gyerekei életében, például fiának diplomaosztójáról és lánya divattervezői karrierjének kezdetéről, így volt miről beszélgetniük, miután hazatért. Lajcsi elmondása szerint gyerekei hosszú beszámolót tartottak neki hazatérte után, és sok mindenről lemaradt az életükben, például fiának, Lalának a diplomaosztójáról külföldön, és lánya, Bogika tervezői karrierje is igencsak beindult, nemrég megnyitotta az első saját bemutatótermét.