Tragédia Érsekújvárnál: Egyedülálló édesanya vesztette életét a vonatbalesetben

A múlt héten történt szörnyű balesetben, amikor egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat összeütközött egy autóbusszal Érsekújvárnál, heten vesztették életüket. Az áldozatok között volt egy 40 éves egyedülálló édesanya is, aki eredetileg nem is azzal a busszal utazott volna haza.

A Paraméter beszámolója szerint a tragikus esemény június 27-én, csütörtökön történt. A balesetben elhunyt Marcelka Komáromcsehiben élt szüleivel és 15 éves fiával, Filippel. A nő aznap kísérte ki édesanyját az érsekújvári vasútállomásra, aki látogatóban volt náluk, és még aznap szerette volna megmutatni édesapjának fia ballagási fotóit.

Marcelka eredetileg a későbbi, 19:10-es járattal tervezett hazautazni, de nagyanyja rábeszélte, hogy menjen haza pihenni, mivel másnap munkába kellett mennie. Emiatt döntött úgy, hogy a korábbi busszal induljon el, amely később összeütközött a gyorsvonattal. A baleset következtében a vonatközlekedést leállították, így nagymamája taxival jutott haza, és csak később értesült unokája haláláról.

A szerencsétlenség következtében árván maradt fiút a nő nővére fogja gondozni. A család jelenleg még nem tudja, mikor búcsúzhatnak el Marcelkától, mivel a hatóságok még nem adták át a holttestét, és a DNS-vizsgálat eredményére várnak.

A Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján az érsekújvári rendőrség közveszélyokozás, emberölés és testi sértés miatt indított büntetőeljárást a buszbaleset kapcsán.