Európai elektromos átállás: jelentős előrelépés

A BYD kínai elektromosjármű-gyártó és az Ayvens nemzetközi flottakezelő szolgáltató szándéknyilatkozatot írt alá, hogy elősegítsék az új energiákkal hajtott személyautók és könnyű haszonjárművek terjesztését az európai piacon.

A BYD és az Ayvens együttműködése új értékesítési és lízinglehetőségek keresésére irányul, amelyekkel egyszerűsíteni és felgyorsítani kívánják az elektromos átállást Európában, mind a magán-, mind a céges szektorban. A megállapodás keretében a BYD új energiákkal hajtott járműveket fog kínálni az Ayvens európai vállalati ügyfeleinek, míg az Ayvens speciális elektromos flottamegoldásokat és teljeskörű lízingszolgáltatást nyújt majd a BYD márkakereskedői hálózatán keresztül. A vállalatok célja, hogy az együttműködés első évében több mint harminc európai vállalkozással dolgozzanak együtt azok elektromos autóflottáinak kialakításában.

A lízingszolgáltatások bevezetése először Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban és Luxemburgban történik meg, a tervek szerint pedig a piacok fokozatosan bővülni fognak. Magyarországon az Ayvens márkanevet az ALD és a LeasePlan egyesülését követően 2023 őszén vezetik majd be.

Az együttműködés nem csak az értékesítési és lízing lehetőségekre terjed ki, hanem a tréningprogramokra és a tudásmegosztásra is, céljuk a folyamatos fejlesztés az új energiákkal hajtott járművek és az akkumulátortechnológia területén.

Az Ayvens a fenntartható mobilitási megoldások terén globális vezető szolgáltatóként az ALD Automotive és a LeasePlan fúziójából jött létre. A BYD tevékenysége az autóiparon túl a vasúti közlekedésre, az új energiákra és az elektronikára is kiterjed, és a vállalat több mint 30 ipari parkkal rendelkezik világszerte.