A kötelező akciózás megszűnése és az EU vezetőinek kinevezése

A magyar kormány bejelentette, hogy július 1-jétől megszünteti a kötelező akciózást, amelyet korábban az infláció elleni csodafegyverként hirdetett, de kiderült, hogy ideiglenesen növelte az inflációt. Az Árfigyelő azonban megmarad, így a boltok továbbra is nyomon követhetik egymás árait, bár a lakossági érdeklődés a Google adatai szerint csökkent. A kereskedők szerint ez lehetőséget ad arra, hogy az akciókat jobban a fogyasztói szokásokhoz igazítsák.

Az Európai Unió vezetőinek kinevezése kapcsán Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem támogatta Ursula von der Leyen maradását az Európai Bizottság élén, és Mark Rutte NATO főtitkári pozícióját. Ennek ellenére von der Leyen várhatóan marad a Bizottság élén, Rutte pedig átveszi a NATO vezetését. Az EU vezetői emellett elfogadták az ötéves stratégiai menetrendet és megerősítették Ukrajna támogatását.

Az EU tagállamainak külügyminiszterei elfogadták az újabb, tizennegyedik szankciós csomagot Oroszországgal szemben. Emellett úgy tűnik, az EU talált egy jogi kiskaput, amellyel megkerülheti a magyar vétót, így a befagyasztott orosz vagyonból fegyvert vásárolhatnak Ukrajnának.

Budapesten menedéket kapott Nesztor Szufrics második felesége és több hozzá közel álló személy. Stofa György budapesti üzletember tagadta, hogy segített volna Szufrics családjának vagyonát kimenteni, de információk szerint Stofa a közelmúltig több érintett cégben is jelen volt végső tulajdonosként.

A Fővárosi Vízművek grafikonja szerint a magyar–skót meccs alatt a vízfogyasztás alacsony volt, de a meccs után jelentősen megugrott.

Az újonnan eladott autók több mint fele SUV lehet az idei évben, ami környezetvédelmi szempontból aggodalomra ad okot. A magyar kormány fontolgatja, hogy elvegye a hibrid autóktól a zöld rendszámot és a kedvezményeket. Kötelező felelősségbiztosítást kellene kötni bizonyos e-rollerekre július közepétől, de a biztosítók ódzkodnak ettől a lépéstől.

A magyar szurkolók közül többen kínos helyzetbe kerültek, amikor a magyar–skót meccsre utazva késésekkel szembesültek. A kormányhivatal vizsgálatot indított több légitársasággal szemben. A Balatonnál a nyári népességrobbanás miatt az infrastruktúra terhelése nő, a lakásárak pedig megfizethetetlenek a helyiek számára.

Az OTP webáruháza, a Fizzt nemrégiben élesítették, amely egy "tiszta piactér", ahol a működtető cég nem tart fent árukészletet, csak a platformot biztosítja az eladásokhoz. Az OTP célja elsősorban az lehet, akik még nem mozognak otthonosan az online vásárlásban.