Az európai szélsőbaloldal helyzete az Arte elemzésében

Az Arte heti hírműsorában a francia forradalom idején kialakult és máig élő európai szélsőbaloldal ideológiáját és gyakorlati megvalósulását vizsgálják. A műsorban olyan pártokat említenek, mint a radikalizmusát idővel mérséklő görög Sziriza.

Az Arte által készített heti hírműsor a francia–német műsorszolgáltató által kerül előállításra, és a spanyol El País, a lengyel Gazeta Wyborcza, az olasz Internazionale, a görög Kathimerini, a belga Le Soir és a magyar Telex együttműködésével nyolc nyelven válik elérhetővé. A projektet az Európai Unió által nyújtott támogatás tette lehetővé az „Európai médiaplatformok” előkészítő intézkedés keretében.

A franciaországi parlamenti választások közeledtével, ahol a szélsőjobb jelentős előretörésre számíthat, az Arte kiemelten foglalkozik az európai szélsőbaloldal helyzetével és kilátásaival. Az adások célja, hogy átfogó képet adjanak az európai politikai táj szélsőbaloldali szegmenséről, annak történelmi gyökereitől kezdve a jelenkori megjelenési formáiig.