Újabb tragédia az Árpád hídon: Három halálos áldozat

Egy évvel a tragikus Árpád hídi gázolás után szerda este ismét súlyos közlekedési baleset történt ugyanazon a helyen, három ember életét vesztette.

Három jármű ütközött össze a budapesti Árpád hídon szerda késő este, a Margit szigeti lehajtónál, ahol a Katasztrófavédelem és a rendőrség is nagy erőkkel volt jelen. A helyszínre érkező fővárosi hivatásos tűzoltók mellett a társhatóságok is nagy létszámban voltak jelen, és még tart a sérültek mentése és a műszaki mentés.

A tűzoltók feszítővágó segítségével mentették ki a járművekbe szorult utasokat. A mentés idejére az Árpád hidat mindkét irányban lezárták, ami a közösségi közlekedési járművek közlekedését is érintette.

Az egyik olvasó által készített helyszíni képen látható, hogy az egyik ütközött autó szinte kettészakadt a baleset következtében. A rendőrség a honlapján közölte, hogy a balesetnek három halottja és több sérültje van. Az elsődleges adatok szerint egy forgalommal szemben közlekedő autós több autónak nekiütközött az Árpád híd Pestről Budára tartó oldalán 2024. július 3-án 22 óra körül.

Az MTI fotósának képein látszik, hogy két taxi is részese volt a balesetnek, a szürke autó pedig a felismerhetetlenségig összeroncsolódott.

Emlékeztetőül, kicsit több mint egy évvel ezelőtt, 2023 július 1-jén történt az a szörnyű gázolás, amikor egy gyorshajtó halálra gázolt egy kerékpárost az Árpád híd járdáján. Az eset óta felmerült a hasonló tragédiák szigorúbb szankcionálásának igénye, de a gázoló jelenleg szabadon közlekedhet a fővárosban. Amikor a 690 lóerősre tuningolt Mercedes elütötte a kerékpárost, legalább 137 km/órás sebességgel száguldott az Árpád hídon. És épp néhány napja derült ki, hogy az Árpád hídi gázoló már szabadon járkálhat a fővárosban.