Három autó ütközött az Árpád hídon, hárman meghaltak

Három gépkocsi ütközött össze Budapesten, az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán szerdán késő este, a balesetben hárman meghaltak és négyen megsérültek - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az elsődleges adatok szerint egy lopott taxival közlekedő autós több autónak nekiütközött az Árpád híd Pestről Budára tartó oldalán szerdán este 22 óra körül. A tragédiát okozó autós több szabályosan közlekedő járművel ütközött, köztük egy Suzuki Ignisszel és egy Skoda kombi taxival is. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveletirányitási Ügyeletéhez 5 perccel fél 11 előtt érkezett a jelzés a balesetről, amely az Árpád híd közepén történt.

Kiss Ádám, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője a Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A műszaki mentést hat tűzoltóautóval húsz tűzoltó végezte, amelynek során az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három feszítő-vágóval kiszabadították az ütközés következtében a járművekbe szorult utasokat. Az egyik jármű szinte kettészakadt az ütközésben, és több utas beszorult a járművekbe. A rendőrök a hídnak ezt az oldalát lezárták a helyszínelés és a mentés idejére.

A BKK Info a Facebook-oldalán tájékoztatott, hogy az 1-es villamos a Göncz Árpád városközpont és a Bécsi út/Vörösvári út között nem közlekedett a baleset miatt, és a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal lehetett utazni.

A halálos áldozatok között van a feltételezett taxirabló, valamint a Suzuki Ignisben utazó két személy, egy férfi és egy nő. Emlékezetes, hogy ezen a környéken már korábban is történt komolyabb baleset. Kicsit több mint egy évvel ezelőtt, 2023. július elsején egy gyorshajtó gázolt halára egy kerékpárost az Árpád híd járdáján. Az eset után felmerült, hogy a hasonló eseteket szigorúbban kellene büntetni, a gázoló azonban mostanra szabadon mozoghat Budapesten. Az RTL úgy tudja, hogy egy percekkel korábban ellopott taxi hajtott fel a hídra a forgalommal szemben, és annak a sofőrje okozta a balesetet. Egy évvel ezelőtt szintén tragédia történt az Árpád hídon, amikor egy utcai versenyzésben részt vevő sofőr elvesztette uralmát nagy teljesítményű autója fölött és halálra gázolt egy biciklist. Az eset kapcsán még mindig zajlik a nyomozás, és vádemelés nem történt.