A The Voice felfedezettje, Jaber botrányba keveredett

A magyar zenei életben újonnan feltűnt Jaber, aki már T. Danny-vel is kollaborált és Manuel koncertjén is színpadra lépett, nem fizette ki videoklipje költségeit, amiért több mint egy éve tartozik 200 ezer forinttal.

Jaber, aki a magyar hip-hop rajongói körében vált ismertté, nemrégiben került középpontba egy videoklipkészítő vádja miatt, miszerint a művész nem egyenlítette ki a több mint egy évvel ezelőtt elkészült munkájának díját. A kuvaiti-magyar származású rapper, aki korábban állítása szerint még Snoop Doggal is dolgozott, az RTL The Voice tehetségkutató műsorában is megjelent, de Manuel nem vitte tovább az élő show-ba.

Jaber Gábor, aki a zenei pályán magyar és angol nyelvű dalokat is készít, a The Voice-ban való kiesése után több helyre kapott meghívást fellépni, és az interneten is egyre többen hallgatják a zenéit. Azonban a Ripost értesülései szerint a botrány kirobbanása óta a rapper komoly tartozással küzd, és a közösségi médiában sokan támadják emiatt.

A vitatott videoklip a "MOSHPIT" című dalhoz készült, amelyet 2023. március 29-én töltöttek fel a YouTube-ra. A Ripost szerint a videoklip költségei nem kerültek rendezésre, és Jaber 200 ezer forintos tartozása miatt Niko, a videoklipkészítő, az interneten keresett segítséget, ami további negatív kommenteket váltott ki a rapperrel szemben.

Manuel, aki korábban Jaberrel is színpadra lépett, egy 2017-es ügy miatt közel egy hónapra fogházba vonult, mivel nem teljesítette a rá kiszabott közmunkát. A húsz napos büntetése letöltése után az énekes múlt héten szabadult, és most részletesen beszámolt a tapasztalatairól. Manuel elmondta, hogy a fogházban szerzett élmények tanulságosak voltak számára, és hálás a támogatásért, amit rajongóitól kapott.

Az énekesnek két zárkatársa miatt kevés ideje volt dalszerzésre, de ettől függetlenül dalszövegeket írogatott, tévézett, edzett és olvasott. Szabadulása után pedig hálás volt a barátaiért, a családjáért és azért, hogy van fedél a feje fölött, és arra is ráébredt, hogy a figyelmetlenség elkerülése érdekében változtatnia kell hozzáállásán. Az énekes múlt nyáron kellett volna elkezdenie a találkozókat pártfogójával, de elfoglaltságai – mint a The Voice forgatása, a fesztiválszezon és egy Budapest Parkos koncert – miatt azonban nem tudott eleget tenni kötelezettségeinek.

Manuel csak akkor szembesült rajongóinak reakcióival, amikor kijött a fogházból. Ez pedig elmondása szerint nagyon jól esett neki, mivel a legtöbben nagyon pozitívan álltak hozzá. Az énekes azt is hozzátette, alapvetően jó élettapasztalat volt számára, hogy milyen érzés egy börtöncellában feküdni napokig, hetekig, hiszen ezek után már talán okosabban tesz majd mindent.